• Anasayfa
  • Duyurular
  • Bağış Yap
  • Etkinlikler
  • Aidat Borcu
  • Video Galeri
  • Mobil
  • İletişim
  • ANASAYFA
  • VAKIF
    BİZDEN HABERLER
    FAALİYET RAPORLARI
    YEŞİL VATAN
  • TÜRK TARİHİ
    ATATÜRK
    TÜRK TARİHİ
    TÜRKOLOJİ
    TÜRKLER
    MİTOLOJİ
    TÜRK YURDU
    MAKALELER
    MÜZELER
  • KÜLTÜR KAPISI
    MEDYA
    TÜRK MUTFAĞI
    GEZİLECEK YERLER
    YÖRESEL ÜRÜNLER
    GEZİ ETKİNLİKLERİ
    KÜLTÜR ÖGELERİ
    KEŞFET
    MÜZELER
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA VE TANITMA VAKFI

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA VE TANITMA VAKFI

  • ANASAYFA
  • VAKIF
    • BİZDEN HABERLER
    • FAALİYET RAPORLARI
    • YEŞİL VATAN
  • TÜRK TARİHİ
    • ATATÜRK
    • TÜRK TARİHİ
    • TÜRKOLOJİ
    • TÜRKLER
    • MİTOLOJİ
    • TÜRK YURDU
    • MAKALELER
    • MÜZELER
  • KÜLTÜR KAPISI
    • MEDYA
    • TÜRK MUTFAĞI
    • GEZİLECEK YERLER
    • YÖRESEL ÜRÜNLER
    • GEZİ ETKİNLİKLERİ
    • KÜLTÜR ÖGELERİ
    • KEŞFET
    • MÜZELER
MARAŞ YOĞURTLU KEBAP
  1. Projeler
  2. Türk mutfaği
  3. MARAŞ YOĞURTLU KEBAP
Geri

  • Vakıf Kapısı
  • Vakıf Yönetimi
  • Tarih Kapısı
  • Kültür Kapısı
  • Online Bağış

baskan
  • Yönetim Kurulu

MARAŞ YOĞURTLU KEBAP 2020 06, 00:53

Maraş Yoğurtlu Kebap İçin Gerekli Malzemeler: 

  • 500-750 gram ön kol veya döş etinden zırhlı kıyma,
  • 3 adet tırnaklı pide,
  • karabiber, kırmızı pul biber,
  • 500 gram keçi yoğurdu ve tereyağı.

Maraş Yoğurtlu Kebap Yapılışı:

Tuz, karabiber ve kırmızıbiberle kıyma yoğrulur. Yarısı şişe bastırılarak dizilir. Köz ateşinde özenle pişirilir ve pişirmede ekmekler şişlere bastırılarak yağlanır ve yumuşatılan ekmekler dilimlenerek tabağa dizilir. Ekmeklerin üzerine taze çırpılmış yoğurt dökülür. Pişen etler yoğurt üzerine çekilir ve yüzeye eritilmiş taze yağ gezdirilerek servise sunulur. Öneriler: Sıcak servis yapılmalıdır. Yanında ıravanda şerbeti içilir.

Kaynak: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 282.

Kahramanmaraş Geleneksel Mutfak

Maraş Yoğurtlu Kebap
Maraş Yoğurtlu Kebap
Görsel Sahibi: Hikmet Çalış

  • KAYSERİ- ETNOGRAFYA MÜZESİ GÜPGÜPOĞLU KONAĞI

    2020 09, 18:38
  • AKSARAY-AKSARAY MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • BURSA-KARAGÖZ EVİ MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • MALATYA-ARSLANTEPE AÇIK HAVA MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • MALATYA-ATATÜRK EVİ MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • KONYA-SAHİP ATA VAKIF MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • GAZİANTEP-GORGO MEDUSA CAM ESERLER MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • ELAZIĞ-ELAZIĞ ARKEOLOJİ VE ETNOGRAFYA MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • EDİRNE-LOZAN ANITI VE MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • KONYA-KOYUNOĞLU ŞEHİR MÜZESİ VE KÜTÜPHANESİ

    2020 09, 18:38
Daha Fazla Göster

YEŞİL VATAN

Türkiye Ağaçlandırma Merkezi

İncele

VİDEO

Türkiye Videoları Galerisi

İncele

FOTOĞRAFLAR

Türkiye Fotoğrafları Galerisi

İncele

KÜLTÜR HARİTASI

Türkiye Kültürünü Haritada Keşfet

İncele

DÖKÜMANLAR

Türk Kültür ve Tarihi Dökümanları

İncele

TÜRKİYENİN SESLERİ

Türk Müziği Ses Galerisi

İncele
KURUMSAL
  • Yönetim Kurulu
  • Vakıf Senedi
  • Vakıf Faaliyetleri
  • Faaliyet Raporları
  • Güncel Duyurular
  • Etkinlikler
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Gizlilik Politası
TARİH KAPISI
  • Mustafa Kemal Atatürk
  • Türkler
  • Türk Tarihi
  • Türk Yurdu
  • Kütüphane
  • Makaleler
  • Mitoloji
  • Türkoloji
KÜLTÜR KAPISI
  • Türk Mutfağı
  • Kültür Atlası
  • Türkiye Turu
  • Seyahat Hatırası
  • Turizm Aktiviteleri
  • Nerede Konaklanır
  • Şiirler
Logo
Bize Ulaşın
0 (850) 2410310
Türk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı - Yazılım ve Sunucu Hizmetleri : Ahenk Web Center
Yazdıktan sonra aramak için Enter'a, çıkmak için Esc'ye basın
arrow drop search cross