• Anasayfa
  • Duyurular
  • Bağış Yap
  • Etkinlikler
  • Aidat Borcu
  • Video Galeri
  • Mobil
  • İletişim
  • ANASAYFA
  • VAKIF
    • BİZDEN HABERLER
    • FAALİYET RAPORLARI
    • BAĞIŞ YAP
  • TÜRK TARİHİ
    ATATÜRK
    TÜRK TARİHİ
    TÜRKOLOJİ
    TÜRKLER
    MİTOLOJİ
    TÜRK YURDU
    MAKALELER
    MÜZELER
  • KÜLTÜR KAPISI
    TÜRK MUTFAĞI
    GEZİLECEK YERLER
    YÖRESEL ÜRÜNLER
    GEZİ ETKİNLİKLERİ
    KÜLTÜR ÖGELERİ
    KEŞFET
    MÜZELER
  • MEDYA
    TÜRKİYENİN SESLERİ
    VİDEOLAR
    FOTOĞRAFLAR
    DÖKÜMANLAR
  • İLETİŞİM
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA VE TANITMA VAKFI

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA VE TANITMA VAKFI

  • ANASAYFA
  • VAKIF
    • BİZDEN HABERLER
    • FAALİYET RAPORLARI
    • BAĞIŞ YAP
  • TÜRK TARİHİ
    • ATATÜRK
    • TÜRK TARİHİ
    • TÜRKOLOJİ
    • TÜRKLER
    • MİTOLOJİ
    • TÜRK YURDU
    • MAKALELER
    • MÜZELER
  • KÜLTÜR KAPISI
    • TÜRK MUTFAĞI
    • GEZİLECEK YERLER
    • YÖRESEL ÜRÜNLER
    • GEZİ ETKİNLİKLERİ
    • KÜLTÜR ÖGELERİ
    • KEŞFET
    • MÜZELER
  • MEDYA
    • TÜRKİYENİN SESLERİ
    • VİDEOLAR
    • FOTOĞRAFLAR
    • DÖKÜMANLAR
  • İLETİŞİM
EKMEK KADAYIFI
  1. Projeler
  2. Türk mutfaği
  3. EKMEK KADAYIFI
Geri

  • Vakıf Kapısı
  • Tarih Kapısı
  • Kültür Kapısı
  • Online Bağış

baskan
  • KRAL POS
  • AHENK BİLGİ TEKNOLOJİ

EKMEK KADAYIFI 2020 06, 00:53

Ekmek Kadayıfı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 adet hazır ekmek kadayıfı
  • 3,5 kg toz şeker
  • 3 l su
  • Yarım limon suyu
  • Yeterli miktarda kaymak

Ekmek Kadayıfı Yapılışı:

Ön hazırlık olarak şeker, limon suyu ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır. Diğer tarafta, ekmek kadayıfı, pişirme tepsisinin içinde 10-15 dakika ılık su ile ıslatılır ve kabarması sağlanır. Suyu süzülen ekmek kadayıfı ocağa konur. Üzerine, hazırlanan sıcak şerbet dökülür. Pişirme işlemi devam ederken, kadayıf ile tepsinin kenarı arasında biriken şerbet, kepçe yardımı ile kadayıfın üzerinde gezdirilir. Bu işlem kadayıf, şerbetin tamamı çekinceye kadar devam eder. Ekmek kadayıfı ters çevrilerek, pişirildiği tepsiden daha küçük bir tepsiye alınır. Soğumaya bırakılır. Soğuyunca üzerine kaymak konularak servis yapılır.

Kaynak:  Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri,  Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları,  Ankara 2018 

Afyonkarahisar Geleneksel Mutfak

Ekmek Kadayıfı
Ekmek Kadayıfı
Görsel Sahibi: Servet Uygun
Ekmek Kadayıfı
Ekmek Kadayıfı
Görsel Sahibi: Servet Uygun

  • KAYSERİ- ETNOGRAFYA MÜZESİ GÜPGÜPOĞLU KONAĞI

    2020 09, 18:38
  • AKSARAY-AKSARAY MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • BURSA-KARAGÖZ EVİ MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • MALATYA-ARSLANTEPE AÇIK HAVA MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • MALATYA-ATATÜRK EVİ MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • KONYA-SAHİP ATA VAKIF MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • GAZİANTEP-GORGO MEDUSA CAM ESERLER MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • ELAZIĞ-ELAZIĞ ARKEOLOJİ VE ETNOGRAFYA MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • EDİRNE-LOZAN ANITI VE MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • KONYA-KOYUNOĞLU ŞEHİR MÜZESİ VE KÜTÜPHANESİ

    2020 09, 18:38
Daha Fazla Göster

YEŞİL VATAN

Türkiye Ağaçlandırma Merkezi

İncele

VİDEO

Türkiye Videoları Galerisi

İncele

FOTOĞRAFLAR

Türkiye Fotoğrafları Galerisi

İncele

KÜLTÜR HARİTASI

Türkiye Kültürünü Haritada Keşfet

İncele

DÖKÜMANLAR

Türk Kültür ve Tarihi Dökümanları

İncele

TÜRKİYENİN SESLERİ

Türk Müziği Ses Galerisi

İncele
KURUMSAL
  • Yönetim Kurulu
  • Vakıf Senedi
  • Vakıf Faaliyetleri
  • Faaliyet Raporları
  • Güncel Duyurular
  • Etkinlikler
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Gizlilik Politası
TARİH KAPISI
  • Mustafa Kemal Atatürk
  • Türkler
  • Türk Tarihi
  • Türk Yurdu
  • Kütüphane
  • Makaleler
  • Mitoloji
  • Türkoloji
  • Sponsor : Kral Pos
KÜLTÜR KAPISI
  • Türk Mutfağı
  • Kültür Atlası
  • Türkiye Turu
  • Seyahat Hatırası
  • Turizm Aktiviteleri
  • Nerede Konaklanır
  • KralPos ( Sponsor )
  • Şiirler
Logo
Bize Ulaşın
0 (850) 2410310
Sponsor: Kralpos
Yazdıktan sonra aramak için Enter'a, çıkmak için Esc'ye basın
arrow drop search cross