EKMEK KADAYIFI 2020 06, 00:53

Ekmek Kadayıfı İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 adet hazır ekmek kadayıfı
- 3,5 kg toz şeker
- 3 l su
- Yarım limon suyu
- Yeterli miktarda kaymak
Ekmek Kadayıfı Yapılışı:
Ön hazırlık olarak şeker, limon suyu ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır. Diğer tarafta, ekmek kadayıfı, pişirme tepsisinin içinde 10-15 dakika ılık su ile ıslatılır ve kabarması sağlanır. Suyu süzülen ekmek kadayıfı ocağa konur. Üzerine, hazırlanan sıcak şerbet dökülür. Pişirme işlemi devam ederken, kadayıf ile tepsinin kenarı arasında biriken şerbet, kepçe yardımı ile kadayıfın üzerinde gezdirilir. Bu işlem kadayıf, şerbetin tamamı çekinceye kadar devam eder. Ekmek kadayıfı ters çevrilerek, pişirildiği tepsiden daha küçük bir tepsiye alınır. Soğumaya bırakılır. Soğuyunca üzerine kaymak konularak servis yapılır.
Kaynak: Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri, Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları, Ankara 2018
-
KAYSERİ- ETNOGRAFYA MÜZESİ GÜPGÜPOĞLU KONAĞI
2020 09, 18:38 -
AKSARAY-AKSARAY MÜZESİ
2020 09, 18:38 -
BURSA-KARAGÖZ EVİ MÜZESİ
2020 09, 18:38 -
MALATYA-ARSLANTEPE AÇIK HAVA MÜZESİ
2020 09, 18:38 -
MALATYA-ATATÜRK EVİ MÜZESİ
2020 09, 18:38 -
KONYA-SAHİP ATA VAKIF MÜZESİ
2020 09, 18:38 -
GAZİANTEP-GORGO MEDUSA CAM ESERLER MÜZESİ
2020 09, 18:38 -
ELAZIĞ-ELAZIĞ ARKEOLOJİ VE ETNOGRAFYA MÜZESİ
2020 09, 18:38 -
EDİRNE-LOZAN ANITI VE MÜZESİ
2020 09, 18:38 -
KONYA-KOYUNOĞLU ŞEHİR MÜZESİ VE KÜTÜPHANESİ
2020 09, 18:38