• Anasayfa
  • Duyurular
  • Bağış Yap
  • Etkinlikler
  • Aidat Borcu
  • Video Galeri
  • Mobil
  • İletişim
  • ANASAYFA
  • VAKIF
    BİZDEN HABERLER
    FAALİYET RAPORLARI
    YEŞİL VATAN
  • TÜRK TARİHİ
    ATATÜRK
    TÜRK TARİHİ
    TÜRKOLOJİ
    TÜRKLER
    MİTOLOJİ
    TÜRK YURDU
    MAKALELER
    MÜZELER
  • KÜLTÜR KAPISI
    MEDYA
    TÜRK MUTFAĞI
    GEZİLECEK YERLER
    YÖRESEL ÜRÜNLER
    GEZİ ETKİNLİKLERİ
    KÜLTÜR ÖGELERİ
    KEŞFET
    MÜZELER
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA VE TANITMA VAKFI

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA VE TANITMA VAKFI

  • ANASAYFA
  • VAKIF
    • BİZDEN HABERLER
    • FAALİYET RAPORLARI
    • YEŞİL VATAN
  • TÜRK TARİHİ
    • ATATÜRK
    • TÜRK TARİHİ
    • TÜRKOLOJİ
    • TÜRKLER
    • MİTOLOJİ
    • TÜRK YURDU
    • MAKALELER
    • MÜZELER
  • KÜLTÜR KAPISI
    • MEDYA
    • TÜRK MUTFAĞI
    • GEZİLECEK YERLER
    • YÖRESEL ÜRÜNLER
    • GEZİ ETKİNLİKLERİ
    • KÜLTÜR ÖGELERİ
    • KEŞFET
    • MÜZELER
HURMA BAKLAVASI
  1. Projeler
  2. Türk mutfaği
  3. HURMA BAKLAVASI
Geri

  • Vakıf Kapısı
  • Vakıf Yönetimi
  • Tarih Kapısı
  • Kültür Kapısı
  • Online Bağış

baskan
  • Yönetim Kurulu

HURMA BAKLAVASI 2020 06, 00:53

Hurma Baklavası İçin Gerekli Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 250 gr. Margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 fincan süt
  • 1 çay bardağı ceviz

Şurubu için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Hurma Baklavası Yapılışı:

Tavada sıvı yağ kızdırılıp ateşten indirilir. Biraz soğuyunca margarin, kabartma tozu, süt ve un ilave edilerek hamur haline gelinceye kadar karıştırılır. Bu işlem sonucu elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır, içlerine ceviz konur ve kenarları kapatılarak tepsiye dizilir. 200 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar yarım saat pişirilir. Bu arada su ve şeker kaynatılır, içine iki-üç damla limon suyu eklenerek şerbet hazırlanır. Ilımış hurma baklavasının üzerine şerbet ılık olarak dökülür. 1 saat bekledikten sonra servis yapılır. Not: Yöresel dilde "Fırma Baklavası" denilir. Yerken hurma gibi ağızda dağıldığı için "Fırma Baklavası" adını almıştır. Fırma; hurma sözcüğünden gelmektedir.

Kaynak: Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları,  Ankara 2018 

Afyonkarahisar Geleneksel Mutfak

Hurma Tatlısı
Hurma Tatlısı
Görsel Sahibi: Afyonkarahisar il kültür ve turizm

  • KAYSERİ- ETNOGRAFYA MÜZESİ GÜPGÜPOĞLU KONAĞI

    2020 09, 18:38
  • AKSARAY-AKSARAY MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • BURSA-KARAGÖZ EVİ MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • MALATYA-ARSLANTEPE AÇIK HAVA MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • MALATYA-ATATÜRK EVİ MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • KONYA-SAHİP ATA VAKIF MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • GAZİANTEP-GORGO MEDUSA CAM ESERLER MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • ELAZIĞ-ELAZIĞ ARKEOLOJİ VE ETNOGRAFYA MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • EDİRNE-LOZAN ANITI VE MÜZESİ

    2020 09, 18:38
  • KONYA-KOYUNOĞLU ŞEHİR MÜZESİ VE KÜTÜPHANESİ

    2020 09, 18:38
Daha Fazla Göster

YEŞİL VATAN

Türkiye Ağaçlandırma Merkezi

İncele

VİDEO

Türkiye Videoları Galerisi

İncele

FOTOĞRAFLAR

Türkiye Fotoğrafları Galerisi

İncele

KÜLTÜR HARİTASI

Türkiye Kültürünü Haritada Keşfet

İncele

DÖKÜMANLAR

Türk Kültür ve Tarihi Dökümanları

İncele

TÜRKİYENİN SESLERİ

Türk Müziği Ses Galerisi

İncele
KURUMSAL
  • Yönetim Kurulu
  • Vakıf Senedi
  • Vakıf Faaliyetleri
  • Faaliyet Raporları
  • Güncel Duyurular
  • Etkinlikler
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Gizlilik Politası
TARİH KAPISI
  • Mustafa Kemal Atatürk
  • Türkler
  • Türk Tarihi
  • Türk Yurdu
  • Kütüphane
  • Makaleler
  • Mitoloji
  • Türkoloji
KÜLTÜR KAPISI
  • Türk Mutfağı
  • Kültür Atlası
  • Türkiye Turu
  • Seyahat Hatırası
  • Turizm Aktiviteleri
  • Nerede Konaklanır
  • Şiirler
Logo
Bize Ulaşın
0 (850) 2410310
Türk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı - Yazılım ve Sunucu Hizmetleri : Ahenk Web Center
Yazdıktan sonra aramak için Enter'a, çıkmak için Esc'ye basın
arrow drop search cross